Het verhaal van De Regenboog in één video uitgelichte afbeelding

Sophia Scholen

Het verhaal van De Regenboog in één video

Early bird school, bewegend leren en zelfstandigheid gevangen in 2,5 minuut

Achtergrondinformatie

De Regenboog, onderdeel van Sophia Scholen, is een Early Bird basisschool gevestigd in Voorhout. Dat betekent dat de kinderen vanaf groep één speelse lessen en jaarlijks Engelse projectweken krijgen. Bij De Regenboog staat ontwikkelen in een veilig schoolklimaat, eigenaarschap en talentontwikkeling centraal. Allemaal onder begeleiding van leerkrachten, ouders en elkaar.

Samenvatting

De vraag
Corporate video over het verhaal van De Regenboog

De aanpak
Videoshoot op locatie waarvoor wij het script, de productie, styling en edit verzorgen

Resultaat
Een video van 2,5 minuut waarin een ouder direct de sfeer van de school kan proeven zonder langs te gaan

Aanpak/proces

Sophia Scholen heeft ons benaderd om voor meerdere scholen het verhaal van de desbetreffende school te vertellen. De schoolkeuze van ouders is vaak geografisch gebaseerd. Toch kent iedere school een eigen identiteit en visie, passend bij het kind en/of zijn of haar ouders. Bij iedere basisschool gaan we aan tafel met de schoolleiding om het verhaal volledig te begrijpen. Zo ook voor De Regenboog. De belangrijke speerpunten voor de basisschool uit Voorhout zijn vroeg vreemdetalenonderwijs, bewegend leren, zelfstandigheid bij de leerlingen en talentontwikkeling.

Van tevoren stemmen we het script af met de schoolleiding en bereiden we de shoot voor. Samen met onze cameraman gaan we op pad om sprekende sfeerbeelden te schieten, waarbij we de AVG-regelgeving altijd in acht nemen. Het verhaal leggen we vast in de vorm van interviews. Hiervoor spreken we de directrice, twee juffen en een moeder en dochter. Deze aanpak zorgt ervoor dat we het verhaal uit vier belangrijke oogpunten vertellen, om het cirkeltje volledig rond te maken.

Eindresultaat

Als we eenmaal de droneshots, sfeerbeelden en interviews op beeld hebben, editen we het geheel naar wens. Het verhaal van De Regenboog hebben we vastgelegd in 2,5 minuut, waarin alles aan bod komt. Zo ook volgens Esther Plompen, directrice van De Regenboog:

“Wat knap dat jullie alle accenten waar de school voor staat in de video hebben verwerkt. Heel mooi geworden! Dank je wel voor de fijne samenwerking.”

Gerelateerde projecten

Lancering Ever Ready; aan de slag met de rebranding van Flexpower Europe
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Corporate video voor basisschool De Fontein
  • Marketing
Bekijk het project
Vastgoedmarketing voor Hamelink; 43 huurwoningen in Haarlem
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project

Meer weten over dit project? Neem dan contact op

Bel Suzanne 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.