Corporate video voor basisschool De Fontein uitgelichte afbeelding

Sophia Scholen

Corporate video voor basisschool De Fontein

Verbinding, positive behavior support en een positieve, sociale omgeving in een karakteristiek gebouw gevangen in 3 minuten

Achtergrondinformatie

De Fontein, onderdeel van Sophia Scholen, is een basisschool gevestigd in Hillegom. Bij de Fontein staat positive behavior support als aanpak centraal. Respect, verantwoordelijkheid en veiligheid bevordert het leren en stimuleert gewenst gedrag. Door het grote karakteristieke gebouw krijgen leerlingen letterlijk en figuurlijk de ruimte om te spelen en te leren. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. Zowel tussen de kinderen en leerkrachten, als tussen de leerkrachten en ouders.

Samenvatting

De vraag
Corporate video over het verhaal van De Fontein

De aanpak
Videoshoot op locatie waarvoor wij het script, de productie, styling en edit verzorgen

Resultaat
Een video van 3 minuten waarin een ouder direct de sfeer van de school kan proeven zonder langs te gaan

Aanpak/proces

Sophia Scholen heeft ons benaderd om voor meerdere scholen het verhaal van de desbetreffende school te vertellen. De schoolkeuze van ouders is vaak geografisch gebaseerd. Toch kent iedere school een eigen identiteit en visie, passend bij het kind en/of zijn of haar ouders. Bij iedere basisschool gaan we aan tafel met de schoolleiding om het verhaal volledig te begrijpen. Zo ook voor De Fontein. De belangrijke speerpunten voor de basisschool uit Hillegom zijn verbinding tussen kind, leerkracht en ouder, positive behavior support, positieve en sociale omgeving en het karakteristieke gebouw.

Van tevoren stemmen we het script af met de schoolleiding en bereiden we de shoot voor. Samen met onze cameraman gaan we op pad om sprekende sfeerbeelden te schieten, waarbij we de AVG-regelgeving altijd in acht nemen. Het verhaal leggen we vast in de vorm van interviews. Hiervoor spreken we de directeur, een juf en moeder. Deze aanpak zorgt ervoor dat we het verhaal uit vier belangrijke oogpunten vertellen, om het cirkeltje volledig rond te maken. Als we eenmaal de droneshots, sfeerbeelden en interviews op beeld hebben, editen we het geheel naar wens. Het verhaal van De Fontein hebben we vastgelegd in 3 minuten, waarin alles aan bod komt.

Gerelateerde projecten

Lancering Ever Ready; aan de slag met de rebranding van Flexpower Europe
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Vastgoedmarketing voor Hamelink; 43 huurwoningen in Haarlem
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Online en offline zichtbaarheid voor LT Afbouw
  • Marketing
Bekijk het project

Meer weten over dit project? Neem dan contact op

Bel Suzanne 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.