RobinC, onze vaste videograaf uitgelichte afbeelding

Stories | Door Chinique Qureshi | 18 oktober 2021

RobinC, onze vaste videograaf

Één van de vaste videografen van Dune Pebbler is RobinC oftewel Robin Brinkhuijsen. De afgelopen jaren hebben we samen veel mooie projecten gemaakt. We zijn heel blij dat we op iemand als Robin kunnen bouwen. Zijn liefde voor het vak is erg duidelijk te zien als hij op locatie is. Hij is enorm creatief en ziet veel mogelijkheden. We kijken uit naar de komende samenwerkingen met Robin!

Meer weten over Robin?

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
“Met mijn havo diploma op zak wist ik dat ik naar de filmacademie wilde. Wat ik daar precies wilde leren wist ik alleen nog niet. Film vond ik al heel mijn leven erg interessant dus ik meldde mij aan.”

“Helaas werd ik afgewezen, maar ik was vastberaden. Ik ging op zoek naar een baan waar ik ervaring kon opdoen. Destijds woonde ik in Uithoorn en Aalsmeer. De Joop van den Ende TV Studio’s waren voor mij dus redelijk dichtbij.”

“Ik kon natuurlijk niet direct als videograaf aan de slag dus zocht ik andere oplossingen. Via een uitzendbureau heb ik een baan weten te bemachtigen in de postkamer van de studio’s. Een betere plek kon ik mij niet wensen. Tijdens mijn dagelijkse postrondes door het gebouw kwam ik bij iedereen over de vloer. Ursul de Geer, Willibrord Frequin, Goede tijden Slechte tijden, Onderweg naar morgen en bij Joop van den Ende zelf. Uiteindelijk wilde ik natuurlijk meer, dus ik begon aan een video-opleiding aan de Open Studio. Hier heb ik alle aspecten van film geleerd. Mijn postkamer carrière bleef in gang. Tijdens deze postrondes kwam ik erachter bij wie ik moest aankloppen voor een baan in de televisiewereld. De dag was aangebroken dat er eindelijk een baan voor mij beschikbaar was. Voor die specifieke functie had ik mijn rijbewijs nodig en die had ik niet. Nog nooit schreef ik mij sneller in voor een één-weekse cursus. De week erop, met rijbewijs op zak, begon ik als runner bij de televisieshow Westenwind. Mijn reis in het vakgebied was nu echt begonnen.”

Welke opleiding heb je gevolgd?
“Ik ben begonnen met Video voor Opleiding aan de Open Studio. Deze heb ik succesvol afgerond. Ook de papieren van International Communication Management Propedeuse en de richting Audiovisueel BA aan de Willem de Kooning kunstacademie heb ik op zak.

Wat doe je zoal in het dagelijkse leven?
“Naast mijn passie voor film ben ik ook full-time een trotse vader van twee dochters. Fay is 5 jaar en Indy net 2 jaar oud. Samen met mijn vriendin Vera, waar ik inmiddels 21 jaar mee samen ben, proberen we van dat zooitje ongeregeld een leuke boel te maken.”

Wat doe je zoal als videograaf?
“Ik ben altijd bezig met het vertellen van verhalen. Natuurlijk moet dan het technische gedeelte helemaal kloppen. Denk hierbij aan het beeld, het geluid en de edit.”

Waar krijg jij energie van?
“Tijdens mijn werk kom ik veel verschillende mensen tegen. Wat zij delen met mij en voor de camera is passie. Passie voor wat ze doen. Er is niks mooiers dan de passie van deze mensen vastleggen en dit mogen doorvertellen. Daar krijg ik energie van. Naast mijn werk heb ik nog een grote liefde en dat is golfsurfen in de zee. Daar kom ik tot rust en vind ik momenten om op te laden.”

Neem ons mee, hoe verloopt een project van begin tot afronding?
“Ik werk veel samen met Dune Pebbler. Daarom is het eerste contact meestal via hen. Soms gaan we samen aan de slag voor een concept, maar vaak heeft Dune Pebbler al een duidelijk idee wat er verteld moet worden in de video. Direct krijg ik ideeën voor het soort beelden dat ik wil schieten om die specifieke boodschap over te brengen. De agenda’s worden naast elkaar gelegd en we gaan aan het werk op locatie.”

“Op locatie is het eerste wat we doen (indien in het script), interviews afnemen. Hiervoor stellen we eerst alle materialen goed in en dubbelchecken we of alles op de juiste manier staat en werkt.”

“Sfeerimpressies zijn belangrijk om vast te leggen op beeld. Hierdoor krijgt een verhaal meer diepgang en komt het echt tot leven. In mijn hoofd zie ik de edit al helemaal voor me. Soms komen er ter plekke meer shots bij, daardoor kan het soms wat uitlopen. Alles voor een kloppend verhaal met mooie beelden. Als de draaidag voorbij is, dan begint alle magie; het editten van de video.”

Wat is iets wat mensen niet weten over video’s maken?
“Het allerbelangrijkste aan video is, het geluid. Je kan 2 minuten film kijken waarvan het beeld wazig is maar het geluid perfect. Een film van 30 seconden met mooi beeld maar vreselijk geluid houd je niet vol.”

Wat vind jij het mooiste aan het vak?
“Dat ene perfecte plaatje maken en daarmee het verhaal mooi vertellen.”

Wat zijn de mooiste reacties van klanten?
“Het moment dat de klanten aanwezig zijn geweest bij de opnames, het eindresultaat zien en helemaal verbaasd zijn over hoe gaaf het geworden is.”

Heb je een favoriet project? Zo ja, welke is dit en wat is hier zo speciaal aan? 
“Er zijn heel veel projecten die ik heel mooi vind. Dit komt meestal door het verhaal achter de video. Echter heeft het project van de Albert Heijn de meeste indruk op mij gemaakt. Voor de AH Foundation ben ik naar Ghana gegaan om daar te filmen. Dit was een trip van vier dagen met een moordend schema. Het is dat ik de beelden heb vastgelegd, anders kan ik niet met zekerheid zeggen dat ik er echt geweest ben. In Ghana heb ik twee-en-een-halve dag gefilmd, van zonsopgang tot zonsondergang. Op bepaalde locaties had ik slechts twee minuten de tijd om beelden vast te leggen. Het was echt een gekkenhuis, maar heeft zoveel indruk op mij achtergelaten.”

Hoe ben je in contact gekomen met Dune Pebbler?
“In een ver verleden heb ik een video gemaakt voor een surffestival in Noordwijk. Een vriend van mij, die ik ken van het surfen, is bevriend met Ivo. Die heeft mijn video voor dat surffestival laten zien en de volgende dag zat ik met Ivo aan tafel om kennis te maken. Dat was in 2012, bijna 10 jaar geleden alweer.”

Hoe zou jij Dune Pebbler in een paar woorden omschrijven?
Vrij van geest, los, gezellig, no nonsense en met het hart op de juiste plek.

Ons laatste werk met RobinC

Ben je benieuwd naar de videocampagnes die we samen met RobinC hebben opgezet? Eind 2019 hebben we de wervingscampagne voor Andreas College opgezet. Kort daarna zijn we afgereisd naar Alkmaar om de demontage van de iconische schoorsteen van het project Jaagpad op beeld te zetten. En van vastgoedmarketing in Alkmaar, naar retail in Noordwijkerhout. Drie krachtige video’s met voeten in de hoofdrol voor Schouten Schoenen. Hiermee brengen we zowel hun verhaal in beeld én zorgen we voor meer online zichtbaarheid. Middels de inzet van video bieden we de sponsoren van voetbalclub FC Lisse een groter podium dan de standaard sponsoritems door het concept ‘Op de pantoffel met…‘. Ben je ook geïnteresseerd in een videocampagne opgezet door Dune Pebbler in samenwerking met RobinC? Neem dan contact op met ivo@dunepebbler.nl en kom langs voor een kopje koffie.