Recruitment website voor VIM uitgelichte afbeelding

Werken bij VIM

Recruitment website voor VIM

Een tijdje geleden zijn we door VIM gevraagd om mee te denken over een recruitment website om potentiële nieuwe krachten te enthousiasmeren voor een functie binnen de logistiek. Om de verhalen en uniciteit van het bedrijf over te brengen op potentiële werknemers, zijn we aan de slag gegaan met een stijlvol ontwerp, dat past bij de huidige stijl van VIM. Vervolgens hebben we onze vaste fotograaf ingeschakeld om sfeerimpressies en persoonlijke foto’s binnen het bedrijf te shooten. En ook de teksten zijn geschreven door onze tekstschrijver, naar aanleiding van een mooi interview met meerdere mensen binnen VIM. Zo ontstond er een mooie weerspiegeling van de bedrijfscultuur van VIM, die moet gaan leiden tot nieuwe versterkingen voor het logistieke team.

Achtergrondinformatie

VIM is een logistieke dienstverlener en specialist in de branches van mode, sport en lifestyle. Het bedrijfsconcept van VIM is gericht op het coördineren van de volledige logistiek tussen leveranciers en retailers. Door deze zorg uit handen te nemen, zorgt VIM ervoor dat u als klant zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw logistieke processen en zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten.

Werken bij VIM fungeert als recruiterwebsite voor de hoofdwebsite van VIM. Werken bij VIM is een aparte recruiterwebsite die fungeert als aanvulling op de hoofdwebsite van VIM. Hier kunnen potentiële werknemers alle benodigde informatie vinden over carrièremogelijkheden, vacatures en bedrijfscultuur bij VIM.

Samenvatting

De vraag

Recent zijn wij door VIM gevraagd mee te denken over een recruitment website, om zo nieuwe medewerkers te enthousiasmeren om te werken in de logistiek.

De aanpak

De realisatie van de website begon met een passend ontwerp. Om de inhoud van de website goed te kunnen weerspiegelen met de werkelijkheid, zijn we ook aan de slag gegaan met de fotografie binnen het bedrijf en zijn er interviews gedaan met verschillende medewerkers van VIM.

Resultaat

Het resultaat betreft een informatieve website, waarop potentiële versterkingen een indruk krijgen van de bedrijfscultuur en mogelijkheden bij VIM.

Het proces

Dune Pebbler is een tijd geleden gevraagd om mee te denken over een losstaande recruitment website voor VIM. De logistiek dienstverlener is sinds 2012 sterk groeiende en is regelmatig op zoek naar nieuwe versterkingen. ‘De zoektocht naar nieuwe medewerkers moet makkelijker worden’, was de nadrukkelijke vraag die we begin dit jaar kregen.

Voordat onze designer aan de slag ging met het ontwerp van de website, zijn we het gesprek aangegaan met enkele medewerkers van VIM. Hierin stelden wij hen de vraag: ‘Wat maakt werken bij VIM zo uniek?’ Daaruit volgden met name quotes als: ‘Dynamisch bedrijf’, ‘iedere dag ander werk’ en ‘prettige collega’s om mee samen te werken.’ Het was de basis voor een mooie verzamelwebsite waarbij het doel gericht is op het enthousiasmeren van potentiële versterkingen.

Bij het enthousiasmeren van potentiële medewerkers was het van belang om als bezoeker een goede indruk te krijgen van de website. Samen met onze vaste fotograaf en tekstschrijver zijn we dan ook op locatie geweest om de sfeer op beeld te zetten en de daadwerkelijke quotes van medewerkers op papier te krijgen.

 

Eindresultaat

Op basis van de teksten en sfeerbeelden is onze designer aan de slag gegaan met het maken van een webdesign, waarna onze webdeveloper het design vervolgens heeft vertaald naar een live website. Het resultaat is een mooie en informatieve website waar de recruiters van VIM regelmatig nieuwe vacatures kunnen delen. Voor potentiële medewerkers biedt het tegelijkertijd een weerspiegeling van de bruisende bedrijfscultuur bij VIM, wat mogelijk leidt tot een eventuele samenwerking. Bekijk het resultaat op werkenbijvim.nl.

Gerelateerde projecten

Lancering Ever Ready; aan de slag met de rebranding van Flexpower Europe
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Website met woningzoeker, VR tour en drukwerk voor de start verkoop van Fittershof Zoetermeer
  • Design
  • Websites
Bekijk het project
Product-driven website gelanceerd voor CraneSolutions
  • Design
  • Websites
Bekijk het project

Meer weten over dit project? Neem dan contact op

Bel Alex 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.