Geheel nieuwe huisstijl en website voor Spot Communicatie uitgelichte afbeelding

Spot Communicatie

Geheel nieuwe huisstijl en website voor Spot Communicatie

Achtergrondinformatie

Met ruim 40 jaar aan ervaring in het print- en drukwerk helpt Spot Communicatie particulieren en bedrijven bij het bedenken en uitwerken van frisse communicatiemiddelen. Door de tijd heen hebben ze een stevige basis aan expertise en partners op het gebied van printing, design, bedrukken, signing en promotionele acties opgebouwd.

Spot Communicatie heeft ons gevraagd een geheel nieuwe huisstijl te creëren, passend bij de nieuwe weg die het bedrijf wilt in slaan. Spot on, als je het ons vraagt.

 

Samenvatting

De vraag
Spot Communicatie zocht naar een frisse, nieuwe huisstijl, inclusief website, zodat ze haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn op het gebied van creatieve communicatiemiddelen.

De aanpak
We zijn aan de slag gegaan met de nieuwe naam en nieuwe huisstijl, waarna we een gebruiksvriendelijke hebben ontworpen die past bij de identiteit van Spot Communicatie.

Resultaat
De nieuwe bedrijfsnaam en huisstijl is doorvertaald naar diverse communicatie-uitingen en een conversiegerichte website.

Aanpak/proces

Recent is Dune Pebbler benaderd door een ervaren printbedrijf uit Alphen aan den Rijn om een volledig nieuwe identiteit te ontwikkelen. Dit resulteerde in een rebrandingstraject waarbij grondig werd gekeken naar het huidige en toekomstig gewenste bedrijfsDNA. De uitkomsten van deze sessies werden gebruikt om nieuwe namen en richtingen voor de gewenste identiteit voor te stellen. De creatieve voorstellen bleken succesvol te zijn en al snel ontstond Spot Communicatie, gebaseerd op de nieuwe kernwaarden Service, Puur, Oplossingsgericht en Toegankelijkheid. Spot Communicatie gaat verder dan alleen het uitvoeren van printwerk, maar ontzorgt de klant van A tot Z op het gebied van ontwikkeling en uitwerking van communicatiemiddelen.

Om klanten, leveranciers en partners kennis te laten maken met de nieuwe huisstijl, kregen zij een week voorafgaand aan de lancering een originele puzzel toegestuurd, met een link naar de website puzzeljemee.nl. Hierdoor kreeg men een eerste indruk van de nieuwe kleuren van Spot Communicatie.

Eindresultaat

Door de komst van de nieuwe website, gelanceerd op 1 juni, heeft Spot Communicatie een online weerspiegeling van de nieuwe identiteit en de visie van het bedrijf: Puur, fris, kleurrijk en doordacht. Door middel van het gebruiksvriendelijke ontwerp, heldere navigatie en overzichtelijke informatie kan Spot Communicatie haar klanten op een toegankelijke en servicegerichte wijze helpen bij het bedenken en uitwerken van communicatiemiddelen.

We kijken terug op een prettige samenwerking en wensen het team van Spot Communicatie succes en vooral plezier

“Dune Pebbler kan een klant goed in de spotlight zetten. Dit hebben we letterlijk en figuurlijk mogen ondervinden tijdens onze mooie samenwerking.”

– Brigitte van Etten, eigenaar Spot Communicatie

Gerelateerde projecten

Lancering Ever Ready; aan de slag met de rebranding van Flexpower Europe
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Website met woningzoeker, VR tour en drukwerk voor de start verkoop van Fittershof Zoetermeer
  • Design
  • Websites
Bekijk het project
Eerste editie van het Duurzaamheidsmagazine van Ouwehand Bouw
  • Design
Bekijk het project

Meer weten over dit project? Neem dan contact op

Bel 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.