Introductie middels rebranding voor de DRD Group uitgelichte afbeelding

DRD Group

Introductie middels rebranding voor de DRD Group

Dune Pebbler werkt al enkele jaren met veel plezier voor Holland Totaal Sloopwerken en We Do It Projecten. Beide bedrijven zijn inmiddels een grote naam in de renovatie- en sloopbranche en bieden een totaalaanbod aan vakkennis en oplossingen. Recentelijk zijn we gevraagd om de eigenaren te helpen bij het bedenken bij het bedenken en uitwerken van een gemeenschappelijke naam voor vier werkmaatschappijen.

Dat begon met het definiëren van de nieuwe naam, waarna we vervolgens aan de slag zijn gegaan met diverse communicatie-uitingen, het opzetten van social media kanalen en als klap op de vuurpijl: Een nieuwe website. Per 1 augustus communiceren de renovatie- en sloopexperts onder de overkoepelende naam DRD Group.

Achtergrondinformatie

Van grondverzet tot renovatiesloop en van asbestsanering tot het beheer en onderhoud van vastgoedobjecten. De DRD Group biedt een totaalaanbod aan diensten op het gebied van slopen, renoveren en asbestsanering. Vanuit een solide basis aan ervaring en ruim 150 medewerkers in dienst werkt het bedrijf aan grootschalige projecten. De DRD Group kan middels haar werkmaatschappijen een significante bijdrage leveren in het faciliteren middels diverse diensten aan een breed spectrum in de bouwsector. Dit maakt het bedrijf tot een krachtige combinatie die als enige in de bouwsector een totaalaanbod met deze activiteiten kan faciliteren.

Naast dat de DRD Group actief is in Nederland, werken zij ook in landen als België, Duitsland, Denemarken, Zweden en Frankrijk. Mét de ambitie om dit gebied verder uit te breiden in Europa, het bewijs hiervan is de onlangs gedane overname van VKS, de experts op het gebied van sanering.

Samenvatting

De vraag

Wij zijn gevraagd mee te denken over een nieuwe overkoepelende naam voor vier verschillende werkmaatschappijen. Op basis daarvan zijn we aan de slag gegaan met het logo, communicatie-uitingen en de website.

De aanpak

De naam DRD Group, uitgeschreven ‘Dutch Rebuild & Demolition Group’, werd gehanteerd. Vanuit deze basis is onze ontwerper aan de slag gegaan met de huisstijl van de website en verschillende uitingen.

Resultaat

Op 1 augustus is de website van de DRD Group live gegaan. Hier vind je als bezoeker alle informatie over de diensten en kun je de recente projecten van het bedrijf bekijken.

Het proces

Met veel plezier hebben we al geruime tijd samengewerkt voor de werkmaatschappijen Holland Totaal Sloopwerken en We Do It projecten. Onlangs ontstond bij de experts op het gebied van sloop en renovatie de wens om voortaan te communiceren onder een gemeenschappelijke naam. Na enkele brainstormsessies is de naam de DRD Group ontstaan. Vervolgens is onze ontwerper aan de slag gegaan met het creëren van een nieuw logo, diverse communicatie-uitingen en het ontwerp van de nieuwe website. Het voornaamste doel van deze website was om alle diensten en werkzaamheden overzichtelijk te presenteren, zodat potentiële klanten in één oogopslag kunnen zien wat de DRD Group te bieden heeft.

Eindresultaat

Op 1 augustus is de naam DRD Group geïntroduceerd. De werkmaatschappijen blijven uiteraard bestaan, maar zullen voortaan onder de overkoepelende naam opereren. De website bundelt de expertises van de vier werkmaatschappijen en biedt bezoekers een mooi overzicht van alle diensten en kennis. Voor de DRD Group is dit een belangrijke stap voorwaarts voor het versterken van de positie in de markt en het beter kunnen bedienen van klanten, met een breder scala aan oplossingen en diensten.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de nieuwe website hier.

Gerelateerde projecten

Lancering Ever Ready; aan de slag met de rebranding van Flexpower Europe
  • Design
  • Marketing
  • Websites
Bekijk het project
Website met woningzoeker, VR tour en drukwerk voor de start verkoop van Fittershof Zoetermeer
  • Design
  • Websites
Bekijk het project
Product-driven website gelanceerd voor CraneSolutions
  • Design
  • Websites
Bekijk het project

Meer weten over het traject dat we met DRD Group hebben doorlopen? Neem dan contact op.

Bel Alex 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.