Zo heeft Andrea haar designstage ervaren uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 29 juni 2023

Zo heeft Andrea haar designstage ervaren

Met de afgelopen 5 maanden achter de rug, kijken we samen met Andrea terug op haar stage-ervaring en haar groei als ontwerper. Ze vertelt ons over de uitdagingen die ze heeft overwonnen, haar favoriete project en de waardevolle lessen die ze heeft geleerd. Ook deelt ze advies voor toekomstige stagiaires.

Andrea, hoe kijk je terug op de afgelopen 5 maanden?
“Time flies when you’re having fun, toch? Ik vind dat de afgelopen 5 maanden zo snel voorbij zijn gegaan. Het voelt alsof ik gisteren nog mijn eerste week net had gehad. Zeker zeer leerzaam en gezellig bij Dune Pebbler. Ik heb van alles mee kunnen maken en om dit als stagiair te ervaren is erg tof. Je groeit elke dag door en wat je eerst als moeilijk ervaart wordt elke dag makkelijker.”

Waar sta je nu als ontwerper vergeleken met het begin van je stage?
“Ik merk bij mezelf zeker ontwikkeling op het gebied van kennis en vaardigheden tijdens het ontwerpen. Natuurlijk word je niet van één keer veel beter, maar hier kon ik diverse opdrachten maken en mijn skills ontwikkelen en verbeteren. Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Het kan als klein gezien worden, maar “small progress is still progress”.

Terugblikkend op je stageperiode, wat is je het meest bijgebleven?
“Meer uit mijn comfortzone komen en buiten de lijntjes werken en niet alleen ‘een ontwerp’ maken. Het durven uitproberen en het blijven communiceren is ook erg belangrijk.”

Heb je een favoriet project waar je aan gewerkt hebt?
“Zeker, mijn favoriete project is de aquarel portretten voor FC Lisse. Het was leuk en zeker uitdagend! Toen ik uiteindelijk mijn ontwerpen fysiek, als ingelijste poster, kon zien, was het erg indrukwekkend en gaaf.”

Wat heb je van tevoren onderschat?
“Hoe lang sommige opdrachten kunnen duren; je schat een bepaalde tijd in dat je aan een opdracht gaat besteden, maar in realiteit doe je er langer over of komt er nog feedback bij, waardoor het nog iets langer kan duren. 5 maanden hiervoor heb ik stage gelopen bij een andere bedrijf, dus ik wist ongeveer wat ik kon verwachten.”

Wat zijn de volgende stappen na deze stage?
“Blijven oefenen en leren. Ik ben nog een jaar bezig met mijn opleiding. En wat er na mijn opleiding gaat gebeuren weet ik nog niet zeker, maar wat ik wel zeker van ben is dat ik mijn best blijf doen.”

Wat neem je mee naar je volgende stage?
“Al mijn kennis en ervaringen die ik bij Dune Pebbler afgelopen maanden heb geleerd. Niet alleen technische vaardigheden, maar ook op het gebied van persoonlijke groei.”

Welke tips wil je meegeven aan nieuwe stagiaires?
“Durf buiten je comfort zone te komen. De eerste paar dagen kunnen altijd erg intimiderend zijn, waardoor je misschien geen vragen durft te stellen of in gesprek durft te gaan met je collega’s. Je wordt erg gewaardeerd hier bij Dune Pebbler, dus laat je angst je niet tegenhouden. Je bent hier om te leren en het is oké om fouten te maken, want je leert van je fouten.”

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.