Welkom Ruben! Onze nieuwste web developer uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 05 februari 2024

Welkom Ruben! Onze nieuwste web developer

Geboren en getogen Leidenaar Ruben Boon is op de valreep van 2023 fris gestart in ons webteam als developer. Na een leerperiode van MBO Marketing en HBO Communicatie & Multimedia design heeft Ruben een tijd als zzp’er gewerkt. Zijn thuiskantoor heeft hij ingewisseld voor een plekje in ons creatieve en vooral gezellige kantoor om aan de slag te gaan met onze uiteenlopende en uitdagende webprojecten. We stelden hem 10 vragen om hem beter te leren kennen.

10 vragen aan Ruben

Ruben, wil je jezelf voorstellen?
“Hey, mijn naam is Ruben Boon en ik ben 28 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Leiden.”

Waarom heb je gekozen voor Dune Pebbler als werkplek?
“Ik heb Dune Pebbler als werkplek gekozen, omdat ik graag bij een agency wil werken; hier zijn meerdere disciplines aanwezig zoals marketing, design, klantbinding, etc. Het is leuk om gezamenlijk te denken over oplossingen en te leren hoe het gehele proces verloopt van klantcontact tot de livegang van een website.”

Wat is jouw rol binnen Dune Pebbler en wat hoop je te bereiken?
“Mijn rol binnen Dune Pebbler is web developer; ik zorg ervoor dat de ontwerpen die worden gemaakt, worden vertaald naar goed werkende code en dat de website gemakkelijk aan te passen is voor klanten/collega’s. Ik hoop de komende tijd aan websites te werken voor diverse sectoren. Het is leuk om voor verschillende bedrijven te mogen werken en tegelijkertijd iets te leren over wat er speelt in de sector.”

Welke opleiding heb je gedaan?
“Eerst heb ik MBO niveau 4 Marketing gedaan en direct daarna HBO Communicatie & Multimedia design gedaan.”

Hoe drink jij je koffie?
“Helemaal zwart.”

Wat is jouw favoriete muziek onder werktijd?
“Ik ben fan van het post-punk genre, hierbij kan je denken aan The Cure, Joy Division en soortgelijke muziek. Ook verschillende vormen van rock.”

Welke opmerkingen van een ander blijft je bij?
“Geen idee meer wie het zei, maar ik hoorde laatst: happy thoughts happy life, dat vond ik een mooie uitspraak die me goed is bijgebleven.”

Welk stripfiguur zou je zijn?
“Ik ken eigenlijk niet zoveel stripfiguren, maar ik voel vaak dat ik veel geluk heb dus laat ik dan Guus Geluk zijn”

Wat heb je onlangs nog geleerd?
“Dat schapen in Nederland bijna uitsluitend voor landschapsbeheer worden gehouden. We drinken de melk niet, gebruiken de wol niet en eten het vlees niet. ”

En als laatste, hoe waren je eerste weken bij ons?
“Mijn eerste maand hier werken beviel goed, ik voelde me hier meteen op mijn gemak. Ik ben begonnen met een overweldigende hoeveelheid informatie over de verschillende gebruikte systemen, gelukkig werd dit allemaal snel duidelijk.

Nadat ik hier begon, startte ik vrij snel met het maken van een projectwebsite. Dit was een erg leerzaam en leuk proces; ik vind het bouwen van websites en het optimaliseren en versnellen van dit proces ontzettend leuk. Ik heb na dit project ook de tijd gekregen om te leren van wat ik heb gedaan en tips en tricks gekregen van mijn collega developer om dingen beter te doen in de toekomst.

Ik ben verrast over hoeveel er gecommuniceerd wordt tussen de verschillende disciplines en hoe spontaan veel werk is. Aan het begin van de week heb ik eigenlijk geen idee hoe een week gaat verlopen, omdat er altijd nieuwe dingen en veranderingen/wensen van klanten tussendoor komen.

Ik kijk uit naar alle toekomstige uitdagingen en websites die ik mag maken. Er staan gave projecten en mooie ontwerpen klaar van de ontwerpers waar ik veel zin heb om aan te werken.”

Ook werken bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.