Welkom Luke! Onze nieuwste webstagiair uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 08 februari 2023

Welkom Luke! Onze nieuwste webstagiair

Interessante werkwijze van websites maken, kennis opbouwen van coderen én weinig reistijd. Dat brengt Luke van Nieuwkoop bij Dune Pebbler als nieuwste stagiair in het webteam. De enthousiaste student Software Developer leert onder begeleiding van Raphaël alles over coderen, zodat Luke nóg beter kan worden in het ontwikkelen van applicaties. Wat Luke het liefst buiten kantooruren doet? En welke kleur hij zou willen zijn? We stelden hem 10 vragen om hem beter te leren kennen.

10 vragen aan Luke

Luke, wil je jezelf voorstellen?
“Hey, mijn naam is Luke van Nieuwkoop en ik ben 19 jaar oud. Ik doe de opleiding Software Developer op het Nova College in Hoofddorp.”

Waarom heb je gekozen voor Dune Pebbler als stageplek?
“Dune Pebbler gebruikt een bepaalde manier van websites maken wat ik erg leuk vind en hier meer kennis van wil opbouwen. Ook is Dune Pebbler niet super ver reizen wat ook erg fijn is, ik ben zo op kantoor!”

Wat is jouw rol binnen Dune Pebbler en wat hoop je te leren?
“Mijn rol is stagiair in het webteam. Wat hoop ik te leren? Goeie vraag, ik hoop dat ik meer kennis kan opbouwen van het coderen door middel van WordPress en PHP en het proces hiervan.”

Wat leer je op de opleiding Software Developer?
“Op mijn opleiding leer je applicaties te ontwikkelen die je dagelijks in de media tegenkomt. Denk dan bijvoorbeeld aan webapplicaties of websites, maar ook apps voor je telefoon of tablet. Deze maken wij door middel van HTML, CSS, PHP, C#, Databases, Unity en nog een aantal codetalen.”

Wat doe je het liefst buiten kantooruren?
“Het liefste ben ik met mijn vrienden aan het chillen! Daarnaast vind ik het leuk om me bezig te houden met auto’s en om gezellig te gamen.”

Wat is jouw lievelingsplek en wat vind je daar?
“Op vakantie zijn is mijn lievelingsplek, maar om meer specifiek te zijn Spanje. Hier geniet ik van de warmte, andere cultuur, heerlijke rust en ontspanning.”

Welke kleurcode zou jij zijn?
#FFE6B3, want het doet me altijd denken aan de mooie lucht tijdens de zonsondergang.”

Welk stripfiguur zou je zijn?
“Lucky Luke, want ik ga altijd op zoek naar een nieuw avontuur!”

Welke plek wil je graag bezoeken en waarom?
“Scandinavië. Dat komt omdat hier familie van mij woont en omdat ik ooit nog een keer het noorderlicht wil zien, dat lijkt mij echt super gaaf.”

En als laatste, hoe was je eerste stageweek?
“Mijn eerste stageweek was super leuk. Ik heb veel plezier gehad met collega’s en veel nieuwe dingen geleerd. Binnenkort ga ik ook een start maken aan mijn examenopdracht, heb er erg veel zin in. En dit is pas de eerste stageweek! Ik ben benieuwd wat de rest van de stage mij heeft te brengen.”

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.