Een terugblik op de stageperiode van webstagiair Luke uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 27 juni 2023

Een terugblik op de stageperiode van webstagiair Luke

Vorige week namen we afscheid van webstagiair Luke. Na een 5 maanden durende stageperiode blikt hij met een positief gevoel terug op de afgelopen tijd. Naast het vergaren van kennis op het gebied van ontwikkeling van websites, heeft hij ook veel nieuwe vaardigheden opgedaan, waaronder het optimaliseren van webpagina’s op het gebied van SEO. Al met al was het een leerzame tijd. We vroegen Luke naar zijn ervaringen tijdens de afgelopen stageperiode.

Luke, hoe kijk je terug op de afgelopen 5 maanden?
Leuk dat je het vraagt, eigenlijk best wel goed! Ik heb 5 hele gezellige, maar uiteraard leerzame maanden gehad waarin veel ik veel gedaan en geleerd heb. Ik heb me met veel verschillende dingen beziggehouden waardoor het werk erg afwisselend was. Voor je het weet is de stage al voorbij, de tijd gaat écht sneller dan je denkt.

Jouw stage stond in het teken van je verder ontwikkelen in coderen. Waar sta je nu?
Door deze eindstage ben ik een stuk wijzer geworden op verschillende gebieden. Op het gebied van coderen, maar zeker ook over het optimaliseren van je website. Je kan natuurlijk een fantastische website hebben, maar je moet ook goed gevonden worden op het internet.

Terugblikkend op je stageperiode, wat is je het meest bijgebleven?
De manier van een website opbouwen en aanpassingen doen aan een website. En niet te vergeten de structuur van hoe een hele website in elkaar zit.

Heb je een favoriet project waar je aan gewerkt hebt?
In deze tijd heb ik aan veel dingen mogen werken, maar het favoriete project waar ik aan gewerkt heb, is het toch wel voor de website van PRISMA Delft. Hiervoor heb ik veel dingen moeten doen en moeten terugkoppelen aan mijn collega’s. Dit vond ik erg leuk om te doen.

Wat heb je van tevoren onderschat?
Dat is een leuke vraag. Ik denk wat ik onderschat heb, is dat er echt veel tijd in de ontwikkeling van een website zit. Op het ontwikkelgebied, maar ook zeker op het gebied van SEO (Search Engine Optimization). Bij beide invalshoeken ben ik goed geholpen door mijn collega’s.

Wat zijn de volgende stappen na deze stage?
Een welverdiend tussenjaar, waarin ik een aantal plannen in gedachten heb om te gaan doen: werken, (taal)cursussen leren, vakantie vieren en wie weet wat er verder op mijn pad komt! Na het tussenjaar wil ik eventueel doorgaan met een opleiding, maar welke opleiding is nog de vraag, gelukkig heb ik genoeg tijd in mijn tussenjaar om hierover te beslissen.

Wat neem je mee naar je volgende stappen?
Ik neem de manier van uitvoering van taken mee voor in de toekomst. De manier waarop bepaalde handelingen worden gedaan. Hier heb ik veel van mogen leren deze periode. Wie weet kan dit later van pas komen.

Welke tips wil je meegeven aan nieuwe stagiaires?
Je kan zoveel vragen stellen als je wilt, maar probeer voordat je de vraag gaat stellen, eerst even onderzoek te doen op Google. Google kan al een hoop van je vragen beantwoorden 🙂

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.