Onze nieuwste aanwinst: designstagiair Sam uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 27 februari 2024

Onze nieuwste aanwinst: designstagiair Sam

Begin februari is de altijd vrolijke Stam Stoof bij ons begonnen als design stagiair bij Wilco en Ingrid. De tweedejaarsstudent kijkt ernaar uit om concepten waar te maken, het proces van een opdracht beter te leren en van dichtbij mee te maken hoe werken voor klanten gaat. Allemaal onder het genot van rustige muziek, een potje darten en zwarte koffie, met zoveel mogelijk koekjes. Welkom bij het team, Sam!

Sam, wil je jezelf eerst voorstellen?
Hallo, ik ben Sam Stoof een mediavormgeving student uit Leiden, ik zit op het MBOrijnland Leiden.
Momenteel zit ik in mijn tweede jaar, de tweede helft van het schooljaar loop ik stage bij Dune Pebbler in Rijnsburg, met als functie stagiair mediavormgever.

Waarom heb je gekozen voor Dune Pebbler als stageplek?
Ik heb voor Dune Pebbler als stageplek gekozen, omdat ik de werksfeer leuk vond en de mensen erg meelevend. Hierin zag ik veel potentie om veel te leren.

Wat is jouw rol binnen Dune Pebbler en wat hoop je te leren?
Mijn rol bij Dune Pebbler is stagiair mediavormgever in het design team. Wat ik hoop te leren is het waarmaken van concepten in een team en het proces van een opdracht beter te leren kennen. Ook het klantenwerk lijkt me erg interessant om te leren, erg benieuwd hoe dat professioneel te werk gaat.

Wat leer je op de opleiding Mediavormgeving?
Ik leer hoe ik van een briefing een onderzoek moet maken. Vervolgens hoe ik een concept moet ontwerpen en uiteindelijk een definitief ontwerp moet maken en presenteren. Op de opleiding Mediavormgeving varieert dit met elk aspect van design, van web design in XD en Figma tot posters in Indesign. Ook heb ik een jaar video en fotografie gehad, waar ik van alles heb geleerd van camera’s, compositie en editing. Ik heb vorig een keuze moeten maken tussen IV (interactieve design) en AV (audiovisueel), waar ik koos voor IV. In het ontwerpen van bijvoorbeeld websites en posters heb ik veel meer plezier en kan ik meer creatieve inzet tonen.

Wat is je favoriete muziek tijdens werktijd?
Ik luister van alles. Vooral rustige muziek; van Hans Zimmer soundtracks tot LoFi Beats.

Wat is je geheime talent?
Het naar beneden halen van de download speed.

Hoe drink jij je koffie/thee?
Ik drink mijn koffie zwart, en met zoveel mogelijk koekjes.

Welke kleurcode zou jij zijn?
Behr Warm Beige 33C2 of #cfb997.

Wat heb je onlangs nog geleerd?
Dat er een fietsenstalling achter het kantoor is.

En Sam, hoe was jouw eerste stageweek?
Ik vond mijn eerste stageweek erg leuk, heb veel geleerd en kijk me ernaar uit om aankomende periode nog meer leren. Het team is erg gezellig en ik zie mezelf goed zitten in het designteam.

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.