Looker Studio: Al je waardevolle website-statistieken in één overzicht uitgelichte afbeelding

Stories | Door Robin Glissenaar | 01 februari 2024

Looker Studio: Al je waardevolle website-statistieken in één overzicht

Meten is weten: een welbekend cliché, maar daarom niet minder waar. Om doelgerichte resultaten te boeken is het belangrijk om te weten waar je nu staat en waar je in de toekomst naartoe wilt. Stel je jezelf geregeld de vraag of marketinginspanningen ook daadwerkelijk effect hebben op het verkeer op de website? Of ben je benieuwd wat de best bezochte pagina’s zijn? Met Google Looker Studio is het mogelijk om verschillende relevante databronnen bijeen te brengen in één overzichtelijk marketing dashboard. We vertellen je er graag meer over.

Wat is Google Looker Studio?

Google Looker Studio, voorheen Data Studio, is een platform waar business intelligence en data analytics samen komen. Het is een door Google ontworpen toepassing die het mogelijk maakt om verschillende databronnen moeiteloos met elkaar te combineren en analyseren.

Onze specialist bij Dune Pebbler bundelt de gegevens van verschillende online marketing tools als Google Ads, Google Analytics en eventueel geplaatste scripts op jouw website. Hierdoor is het mogelijk om overzichtelijke dashboards aan te maken en in één oogopslag de belangrijkste statistieken te bekijken.

Waarom Looker Studio?

  • De belangrijkste statistieken van jouw website in één actueel overzicht
  • Bekijk alle ingestelde conversieratio’s en vergelijk actuele statistieken met vorige perioden
  • We creëren een afgeschermd dashboard geheel in de huisstijl van je bedrijf of website
  • Altijd in het bezit van realtime-gegevens en mogelijkheden om de periode van statistieken aan te passen
  • Het is mogelijk om statistieken van meerdere websites te bundelen in één dashboard
  • … omdat het standaard dashboard van Google Analytics Universal per juni waardeloos zal zijn.

Een praktisch dashboard vól handvatten

Binnen Looker Studio zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast dat je data uit ruim 400 databronnen kunt bundelen, is het mogelijk om het rapport zo ruim en overzichtelijk te maken als je zelf wilt. Je ziet de realtime statistieken en kunt binnen een oogopslag bekijken wat er gebeurt op de website. En dat geeft praktische handvatten om de website nog meer te kunnen optimaliseren. Zo zie je welke pagina’s er goed bezocht worden, welke wat minder worden bekeken en op welke zoekwoorden bezoekers op je website terecht komen. Relevante data dus.

Doordat je met Google Looker Studio continu op de feiten wordt gedrukt, is het een stok achter de deur om aan de slag te blijven gaan met je website.

 

Krijg een helder overzicht van jouw statistieken

Sinds kort bieden wij het opmaken en optimaliseren van Looker Studio dashboards als marketingdienst aan. Dune Pebbler heeft twee Google specialisten aan zich verbonden. Robin Glissenaar (oud stagiair en sinds deze zomer in vaste dienst als online marketeer) en een vaste partner zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij stellen de Looker Studio dashboards geheel naar wens op en bundelen de relevante data voor jouw website.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Looker Studio voor jou? Neem dan gerust telefonisch of via de mail contact op met Alex Kulk of Robin Glissenaar.

Let op… De Cookie Consent Mode V2 is hierbij van evident belang, deze functionaliteit dient dan wel op jouw website geactiveerd te worden. Lees hier meer daarover. 

Meer weten over Looker Studio?

Bel Robin 071 - 40 719 61 , stuur een mail of kom langs.