De favorieten van vormgever Ingrid uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 10 maart 2020

De favorieten van vormgever Ingrid

Onze half Zweedse art director en vormgever Ingrid draait al een aantal jaartjes mee op onze werkvloer. Ze is misschien geen koningin in darten en het verzorgen van haar auto, maar wel een viking in het herkennen van typografie op verpakkingen in de supermarkt en creatief losgaan in opdrachten voor klanten. Meer weten over Ingrid? Dit zijn haar vijftien favorieten.

Ingrid, wat is jouw favoriete…

App? Buienradar! Dan weet ik precies wanneer ik de zonnedans moet doen. Ook gebruik ik Lightroom en VSCO veel voor fotografie. Als laatste gebruik ik Picnic, zij brengen mijn boodschappen. Ik heb zelfs gehoord dat zij de beste bananen hebben.

Vakantieland? IJsland staat bovenaan mijn verlanglijstje. Ik kan namelijk intens genieten van mooie natuur om me heen.

Ontbijt? Doordeweeks een dikke mok water met een beetje citroen en kwark met zelfgemaakte muesli. Nootjes, zaadjes, havermout en besjes: een stukje hemel in een kom. Op zondag eet ik het liefst scones.

Vervoersmiddel? Haha, daar moet ik om lachen. Mijn antwoord: Ivo’s rug. We hebben ooit een foto gemaakt toen ik geslaagd was voor mijn motorrijbewijs, maar nog geen motor had. Toen deed Ivo alsof hij mijn motor was en ging ik op zijn rug zitten. Hi-la-risch!

Disneyfilm? Pocahontas. Mijn lievelingsliedje is Colors of the wind of in het Zweeds “Kan du male alle farger i en vind La La La?”

Herinnering? Mijn leven in Ethiopië. Op mijn vierde verhuisde ik van Zweden naar Ethiopië met mijn ouders en mijn broertje. We hebben hier zoveel gedaan en geleerd: eigen snowboards maken, hooi gejat en de gladheid van sneeuw nagebootst. Pijlen gemaakt met spijkers erin. Bijna mn teen verloren. Liefde voor kunst ontdekt. Boomhutjes gemaakt, in the process, een litteken voor het leven op mijn hand. Elke keer als ik ernaar kijk word ik blij, want het herinnert mij aan het moment en de tijd dat ik mezelf en het leven ontdekte.

Feestdag? Dierendag, want ik ben gek op mijn hond Macho. Op dierendag mag ik extra veel knuffelen en kusjes geven!

Ontwerp? Alles van Banksy, wát een geweldige straatartiest!

Artiest? Ik heb niet per se een favoriet. Ik luister veel naar mijn eigen afspeellijst.

Tijdschrift? The POP en Arts magazine. The POP is een modeblad uit Engeland, daar staan zulke toffe foto’s in. Ik kijk liever naar de foto’s dan dat ik de artikelen lees. We hebben op kantoor een abonnement op Arts Magazine, daar haal ik veel inspiratie uit.

Boek? Ik moet eerlijk bekennen dat ik lang geen boeken heb gelezen, tot een paar weken terug. Ik wil wijzer worden en nieuwe verhalen ontdekken. Daarom lees ik nu het boek “De friezen – De vroegste geschiedenis van het Nederlandse kustgebied”, écht een aanrader!

Nederlands product? De stroopwafel-donut van Dunkin Donuts is to die for. Overigens vind ik Nederlands avondeten echt niet lekker. Ik ben opgegroeid met pittig eten, des te pittiger des te beter.

Zweeds product? Wafflor! Dit zijn Zweedse Wafels. Ze zijn extreem lekker met een klein beetje slagroom en verse aardbeien. Ook ben ik gek op verse zalm met dille en citroen uit de oven.

Haarkleur? Pasteltinten en platina blond :).

Liedje momenteel? Goo Goo Dolls – Iris. Deze heb ik toevallig ook getatoeëerd op mijn ruggenwervel.