Even videobellen met <br>Arlette de Haas uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 13 januari 2022

Even videobellen met
Arlette de Haas

Als we iets positiefs meenemen uit de coronatijd, is het wel het gemak van het videobellen. Geen (lange) reistijd meer, maar juist direct kunnen inbellen. Voor ons natuurlijk een goede manier om in contact te blijven met onze klanten. Projectmanager Suzanne belde Arlette de Haas, communicatieadviseur bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, om bij te kletsen.

Voor mensen die niet bekend zijn met jullie, wat doet ECP?
“ECP is een onafhankelijk, neutraal platform dat partijen rondom digitalisering bij elkaar brengt. Dit zijn dan partijen zoals de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Die werken dan in publiek-private samenwerkingen aan trajecten die te maken hebben met de digitale samenleving. Verbinden is ons sleutelwoord.”

En die verbinding zit ook in jullie verschillende programma’s.
“Wij hebben inderdaad verschillende projecten, programma’s en coalities rondom digitalisering. Dit is heel breed. Een voorbeeld is de Dutch Blockchain Coalition (DBC), die als missie heeft de kennis over en het gebruik van blockchain te vergroten en hoe dat verder vormgegeven kan worden, in Nederland maar ook internationaal. Digivaardig in de zorg is een programma dat zich bezighoudt met de digitalisering in de zorg, zodat het zorgpersoneel hiermee aan de slag kan. De HCA ICT (Human Capital Agenda ICT) zet zich samen met haar partners in om aan de groeiende vraag naar ICT-professionals te voldoen.”

Hoe is het om communicatieadviseur bij ECP te zijn?
“Sinds begin dit jaar verzorg ik de communicatie voor HCA ICT, daarvoor zat ik bij de DBC. We hebben dit jaar een start gemaakt met een opschalingsplan. Door om- en bijscholingstrajecten op te schalen in de regio, proberen we steeds meer ICT-professionals op te laten leiden. Ik haal nieuws op bij de partners zodat ik dit kan verspreiden via de website en LinkedIn. Ik zorg ervoor dat de communicatie rondom HCA ICT eenduidig gebeurt en dat de partners het nieuws binnen hun eigen netwerk verspreiden. Als communicatieadviseur ben ik ook bezig met het opmaken van bijvoorbeeld rapporten en white papers etc. Zowel digitaal als print. Ook organiseer ik samen met mijn collega’s events. In september hebben we de HCA ICT dag gehad. Dat was een leuke en waardevolle dag omdat je de mensen weer eens ziet en je netwerken beter leert kennen. Iedereen zoekt elkaar weer op.”

Hoe heb jij zelf de transitie ervaren van offline naar online en nu ertussenin?
“Toen het twee jaar geleden begon, zaten we midden in de organisatie van een groot event voor de DBC. Ergens moet je dan de lastige keuze maken of je het door laat gaan of dat je het online gaat organiseren. Je denkt (en hoopt) eerst nog dat het een paar weken duurt en dat je dan weer gewoon verder kan. Dit was – zoals inmiddels bekend – niet het geval en daarom hebben we de knoop doorgehakt om het volledig online te doen. In plaats van een fysiek evenement, organiseer je dan een televisieuitzending. Wat ook wel weer heel leuk en leerzaam was.

Wat mij ook positief verraste was hoe snel iedereen de switch maakte van kantoor naar thuis werken. Binnen de kortste keren videobelde iedereen met elkaar. We wisten elkaar haarfijn te vinden en het werk ging keihard door. Met privésituaties was het natuurlijk hier en daar niet altijd even makkelijk, maar er zitten zeker voordelen aan thuiswerken. Voor mij persoonlijk zou een combinatie de meest gezonde situatie zijn.”

Het past ook wel bij jullie aangezien digitalisering voor jullie zo’n grote rol speelt.
“Ja, dat was ook wel heel grappig dat wederom het thema digitalisering weer zo belangrijk werd. Maar ook dat het online werken wel veilig moest gebeuren. Ik kan me wel herinneren toen iedereen thuis zat: hoe veilig is videobellen eigenlijk? En hoe privacygevoelig is het? Met dat soort vraagstukken houdt ECP zich bezig. We zitten nog steeds in een digitale stroomversnelling, dus ik denk dat er nog steeds heel veel stappen gezet kunnen worden waarbij ECP echt een belangrijke verbindende rol kan spelen om al die partijen samen te brengen en te laten communiceren met elkaar. Zodat je een, zoals ECP dat noemt, veerkrachtige en kansrijke digitale samenleving blijft creëren waarin iedereen mee kan doen.”

Hoe ziet de samenwerking tussen ECP en Dune Pebbler eruit?
“Na wat rekenwerk kunnen we zeggen dat we al 15 jaar samenwerken, dat is behoorlijk lang. In het begin vooral voor ECP zelf en later voor de diverse programma’s, zoals de DBC, HCA ICT, Commit2Data die allemaal onder Team dutch digital delta vallen. Maar ook voor Digivaardig in de zorg. Dune Pebbler heeft van alles gemaakt hiervoor: logo’s, huisstijlhandboeken, magazines, white papers, rapporten, presentaties, uitingen voor onze events, noem het maar op. Voor die communicatie uitingen werken we al lang en op een prettige manier samen.”

Hoe ervaar jij zelf onze samenwerking?
“Ik vind jullie heel prettig in de samenwerking. Jullie denken goed mee, staan ons netjes en vriendelijk te woord. Jullie staan altijd voor ons klaar. Als dat even niet lukt, laten jullie dat ook weten en dan zoeken we een oplossing. Ook komen jullie over als een gezellig team, dat lijkt mij heel belangrijk, dat wordt ook uitgestraald. Ik ervaar het als een hele fijne samenwerking van goede kwaliteit. Misschien een beetje een standaardzin, maar het is wel zo.”

Een terugkerend onderwerp in onze gesprekken en briefings, bijvoorbeeld voor het opschalingsplan van HCA ICT, is diversiteit. Waarom is dit zo belangrijk voor ECP?
“ECP heeft als doel om voor iedereen de digitale samenleving vorm te geven. Wij gaan voor een veerkrachtige en kansrijke digitale samenleving waar iedereen meedoet. Het woord iedereen zegt het natuurlijk al, dit proberen wij zoveel mogelijk in onze projecten uit te dragen. Als je wilt dat iedereen meedoet, moet je ook iedereen aanspreken.”

Wat denk jij dat er de komende tijd gaat veranderen in de communicatiewereld?
“De kracht van het fysiek bijeenkomen red je niet met alleen online. Het zal nog meer digitaal worden, maar het fysieke zal nooit weggaan. Op het gebied van communicatie komen er steeds meer sociale media en kanalen bij waardoor je kunt communiceren, op de meest gekke manier. Ik denk dat AI daarin ook een rol gaat spelen. Ik vermoed dat dat zich altijd wel blijft ontwikkelen.”

Als laatste. Als je Dune Pebbler in drie woorden zou omschrijven. Welke zouden dat dan zijn?
“Behulpzaam, professioneel en gezellig.”

Het interview met Arlette is afkomstig uit ons jubileummagazine. Heb je interesse in een fysiek exemplaar van het magazine? Neem dan contact op met Suzanne via suzanne@dunepebbler.nl.