Zo heeft designstagiair Maaike haar eerste week ervaren uitgelichte afbeelding

Stories | Door Robin Glissenaar | 05 september 2022

Zo heeft designstagiair Maaike haar eerste week ervaren

Afgelopen week hebben wij Maaike verwelkomd als nieuwe stagiair in ons design team. Onder begeleiding van Wilco en Ingrid hoopt ze de komende 5 maanden alle kneepjes van het vak te leren, zodat ze haar vaardigheden op het gebied van mediavormgeving nóg verder kan uitbreiden. Tijdens haar stage gaat ze zich bezighouden met de signing en branding voor Dune Pebbler, maar zal ze ook bijdragen aan het vertalen van concepten naar strakke designs voor onze klanten.

We vroegen de energieke en enthousiaste Maaike wat ze van haar eerste stageweek vond en wat ze de komende maanden hoopt te leren.

10 vragen aan Maaike

Maaike, kun je in het kort iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Maaike, met veel plezier doe ik de opleiding mediavormgeving op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Buiten school ben ik vooral veel bezig met koken en luister ik regelmatig muziek. Verder kijk ik maar wát graag cartoons en vind ik het leuk om gezellig uit te gaan met mijn vrienden.”

Wat leer je allemaal op je opleiding?
“Op mijn opleiding leer ik verschillende soorten producten te maken. Zo ben ik het ene uur bezig met een logo-ontwerp en moet ik bij een ander vak een magazine in elkaar zetten. Het is allemaal erg gevarieerd, wat het een super leuke en leerzame opleiding maakt!”

Hoe kijk je terug op je eerste stageweek?
“Goed! Ik kijk zeker tevreden terug op de eerste week. Ik heb met iedereen kennis kunnen maken en al het een en ander opgestoken. Ik heb veel geleerd in deze eerste week!”

Hoe drink jij je koffie op kantoor?
“Dan ga ik toch wel voor een heerlijke kop cappuccino! ;)”

Waarom heb je gekozen voor Dune Pebbler al stagebedrijf?
“Ik hoorde veel goede verhalen over Dune Pebbler. Om die reden heb ik contact gezocht om hier stage te kunnen lopen. En nu zit ik hier!”

Welke kleurcode zou jij zijn, en waarom?
#FFFACD, mijn favoriete kleur, geel! Geel is een kleur die ik in mijn persoonlijkheid veel probeer mee te nemen. Het staat onder andere voor vreugde en energie, dat vind ik goed bij me passen!”

Wat hoop je de komende tijd te leren bij Dune Pebbler?
“Ik loop nu stage bij Wilco en Ingrid, bij het designteam. Van hen hoop ik vooral veel te leren op het gebied van mediavormgeving. Ik hoop mijn vaardigheden als mediavormgever nog meer uit te breiden.”

Wie of wat inspireert je en waarom?
“Vincent van Gogh! Dit komt vooral door de manier waarop hij door het leven ging en naar de wereld keek. En zijn schilderijen zijn prachtig, natuurlijk!”

Waar krijg je energie van?
“Keihard muziek draaien, haha! En dan vooral het nummer ‘A Pearl’ van Mitski, dat is mijn favoriet!”

Tot slot, wat is het leukste wat je vandaag hebt gedaan?
“Nou, ik ben nu bezig met het ontwerpen van een logo voor een klant. Hier mag ik mijn creativiteit laten spreken en ook daadwerkelijk designs aanleveren. Dat vind ik ontzettend leuk!”

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.