Een terugblik op de stageperiode van Berat en Cihat uitgelichte afbeelding

Stories | Door Robin Glissenaar | 17 mei 2024

Een terugblik op de stageperiode van Berat en Cihat

Na een enerverend bedrijfsuitje in Texel namen wij afgelopen donderdag afscheid van webstagiairs Cihat Bilen en Berat Kazan. Naast dat beiden vijf maanden lang hebben meegedraaid op onze webafdeling zit de stageperiode erop. Beide stagiairs blikken terug op de afgelopen periode, benoemen wat ze van tevoren hebben onderschat en geven ze aan wat een stage bij Dune Pebbler nu zo leuk maakt.

 

1. Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

 • Cihat: Ik vond het hele leuke en leerzame maanden bij Dune Pebbler, de tijd vloog voorbij.
 • Berat: Het was een ontzettend leerzame en boeiende periode waarin ik mijn vaardigheden kon aanscherpen en veel nieuwe dingen heb mogen ontdekken. Ik ben dankbaar voor de kans om aan verschillende interessante projecten te werken en voel me een stuk zelfverzekerder als een Software Developer.

2. Welk moment van je stage blijft je het meeste bij?

 • Cihat: Na vorige jaar stage gelopen te hebben bij Dune Pebbler ging alles best soepel en kon ik me verder ontwikkelen in programeertalen.
 • Berat: Het moment dat mij het meeste bijblijft, was toen een website waar ik aan had meegewerkt live ging. Hoewel het niet mijn eigen project was, had ik een aanzienlijke bijdrage geleverd en het was geweldig om het eindresultaat te zien. Het gaf me een enorm gevoel van trots en voldoening te weten dat mijn werk daadwerkelijk door klanten werd gebruikt.

3. Wat heb je van tevoren onderschat?

 • Cihat: Ik had onderschat hoeveel verschillende vaardigheden ik zou moeten gebruiken tijdens mijn stage bij Dune Pebbler. Naast technische kennis moest ik ook communicatieve vaardigheden, projectmanagement en probleemoplossend vermogen ontwikkelen.
 • Berat: Ik had van tevoren niet helemaal ingeschat hoeveel werk er bij komt kijken bij het maken van een website. Het proces omvat niet alleen het coderen, maar ook het doorlopen van meerdere correctierondes en het verwerken van feedback. Soms kunnen deze aanpassingen wat langer duren, maar het was een waardevolle ervaring om te leren hoe belangrijk geduld en nauwkeurigheid zijn in dit vakgebied.

4. Wat neem je mee in je verdere carrière?

 • Cihat: Ik neem de waardevolle ervaringen en lessen die ik heb opgedaan tijdens mijn stage bij Dune Pebbler mee naar mijn verdere carrière. Dit omvat technische vaardigheden zoals PHP, jQuery (JavaScript), HTML en Sass (CSS) , maar ook het vermogen om effectief te communiceren, samen te werken en projecten te beheren.
 • Berat: Ik neem een schat aan kennis en ervaring mee die ik heb opgedaan bij Dune Pebbler. Ik heb niet alleen mijn technische vaardigheden verbeterd, maar ook mijn soft skills zoals teamwork, communicatie en probleemoplossing. Deze ervaringen zullen me zeker helpen in mijn verdere carrière als Software Developer.

5. Wat maakte het stage lopen bij Dune Pebbler zo leuk?

 • Cihat: Stagelopen bij Dune Pebbler was geweldig! We werkten samen, hadden plezier, en zorgden altijd voor blije klanten. Met passie en realisme pakten we projecten aan, en iedereens talent werd gewaardeerd. Echt top!
 • Berat: Het leukste aan stage lopen bij Dune Pebbler was de werkomgeving en de teamcultuur. Ik voelde me vanaf dag één welkom en onderdeel van het team. De collega’s waren altijd bereid om te helpen en ik kreeg de kans om aan interessante en uitdagende projecten te werken. De combinatie van een ondersteunende omgeving en de mogelijkheid om veel te leren maakte het een geweldige stageplek.

6. Wat zijn de volgende stappen na je stage?

 • Cihat: Mijn eerstvolgende stap is mijn opleiding Software Development afronden. Daarna wil ik verder aan mijn hbo informatica.
 • Berat: Vanaf september begin ik, net als Cihat, met mijn hbo-studie Informatica, waar ik de vaardigheden en kennis die ik bij Dune Pebbler heb opgedaan verder wil ontwikkelen en toepassen in mijn toekomstige projecten. Daarnaast ben ik van plan om mij verder te specialiseren in webdevelopment en mijn passie voor technologie te blijven volgen en verder te groeien als Software Developer.

Ook stage lopen bij Dune Pebbler?

Bekijk de openstaande vacatures hier en ontdek of er een passende functie voor je beschikbaar is.