Het nieuwe digitale jaarverslag uitgelichte afbeelding

Stories | Door Kesly Staman | 18 oktober 2021

Het nieuwe digitale jaarverslag

Een jaarverslag presenteren anno 2021, dat doe je natuurlijk digitaal. De tijd van papieren boekwerken met lappen tekst en weinig illustraties is voorbij. Een professioneel, interactief én opvallend jaarverslag. Overal en altijd beschikbaar voor de lezer. Op elk device. Klinkt als.. het jaarverslag van nu.

Nieuwe tools

Dat een jaarverslag ieder jaar gepubliceerd moet worden is een feit. Een uitgeklede versie voor het ‘grote’ publiek of het volledige verslag voor de stakeholders. Richtlijnen voor de presentatie zijn er niet. Dus wees creatief en vernieuwend. Middels een digitale tool creëren we een professioneel en interactief jaarverslag. Door tekst, foto’s, animaties en video te combineren in de eigen huisstijl wordt het een verslag in ‘magazinevorm’. Eigen en passend bij de onderneming. Voor Zorggroep Florence hebben we het jaarverslag 2019 en 2020 mogen ontwikkelen met de digitale tool.

Een andere mogelijkheid is een interactieve PDF. Een wat strakker document. Online leesbaar en interactief. In eigen huisstijl. Met beeld en tekst. Als een printversie toch gewenst is, kan een digitaal PDF jaarverslag gemakkelijk omgezet en gedrukt worden. De verschillende digitale vormen van het jaarverslag zijn mobielvriendelijk en ook op tablet en desktop goed leesbaar.

Meten is weten

In de afgelopen jaren hebben we bij Dune Pebbler gemerkt dat het digitaal aanbieden van een aantrekkelijk jaarverslag positieve gevolgen heeft op de lezersaantallen en het bereik. Via een eigen url wordt het jaarverslag gepresenteerd. Dit maakt het mogelijk de statistieken van het leesgedrag bij te houden. Zie welke stukken het meest gelezen worden en waar het leespubliek voorbij scrollt. Met de resultaten van jouw verslag dit jaar verbeteren we het jaarverslag volgend jaar en wordt het nog doelgerichter. En dus aantrekkelijker voor de lezer.

Meer vormen van het jaarverslag

Denk ook eens out of the box. Wat dacht je van een animatie, een video, een infographic of een illustratie. Anders en zeker opvallend.

Wil je echt opvallen?! Ga met ons in gesprek over de presentatiemogelijkheden van jouw jaarverslag. Digitaal. Uniek. En interactief. Wij helpen je graag verder.