10 vragen aan designer Wilco uitgelichte afbeelding

Stories | Door Suzanne van der Meij | 29 juli 2020

10 vragen aan designer Wilco

Fulltime designer en parttime gardener Wilco Monen verblijdt sinds november 2019 onze studio. Onder het genot van de muzikale klanken uit de jaren 70, 80 en 90 houdt hij zich bezig met toffe projecten. Wat vindt Wilco zo leuk hieraan? Het samenwerken met een enthousiast en hecht team.

Meer weten over Wilco?

Om te beginnen, wie is Wilco? “Ik ben Wilco Monen, 29 jaar. Made in Amsterdam, opgegroeid in het bruisende Purmerend, gestudeerd in Den Haag en nu alweer 4 jaar samenwonend in Leiden. Ik ben een van de twee happy designers bij Dune Pebbler.”

Welke opleiding(en) heb je gedaan? “Na mijn middelbare school ben ik Grafische Vormgeving aan het Mediacollege Amsterdam gaan volgen. Dit bleek een ‘match made in heaven’ te zijn waardoor ik nog een vervolgstudie (BA – Grafisch Ontwerpen) aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heb gedaan.”

Wat heb je vandaag gedaan op werk? “Elke dag van de week begint standaard met een bakje koffie. Dan check ik mijn mail, als ik dan ’s ochtends nog niet al even tussendoor gedaan heb, om te kijken of er urgente berichten tussen zitten en stem ik dit af met mijn planning. Daarna ga ik lekker aan de slag met bijvoorbeeld een vastgoed brochure, (interactieve) situatiekaart, website, (online) magazine of het ontwikkelen van een logo/branding.”

Wat heb je onlangs nog geleerd? “Ik was gewend om logo’s vanuit een simplistische en minimalistische gedachte te ontwikkelen waarbij herkenbaarheid op 1 staat. Wat ik geleerd heb is dat projectlogo’s meer vanuit een storytelling gedachte ontwikkeld worden met een “human touch”.”

Wat is jouw favoriete project tot nu toe? “Ik heb mij beziggehouden met het opzetten van een nieuwe identiteit voor een ‘tienerschool’ in Katwijk. Ik word ontzettend blij wanneer alle puzzelstukjes op hun plaats lijken te vallen wanneer je een concept neerzet voor, in dit geval, een maatschappelijke instelling. Vanuit zo’n solide basis kunnen zo veel nieuwe ideeën ontstaan, daar kan ik zelf veel energie uit opwekken.”

Wat maakt werken bij Dune Pebbler zo leuk? “Bij DP werk je met een big smile 😀 aan de meest diverse projecten en wordt er een hoop lol met elkaar gemaakt :P”

Wat kun je met een potlood doen behalve tekenen? “Thuis gooien we potloden (en pennen) door het huis die één van onze katten dan apporteert.”

Welke kleurcode zou jij zijn? “Mijn gevoel zegt PMS 327 U, een combinatie van blauw en groen.”

Wat zing je in de auto? “In tegenstelling tot een aantal collega’s is het onderdeel zingen niet voor mij weggelegd, daarnaast probeer ik altijd zo min mogelijk met de auto te gaan… maar mocht het nummer Don’t Stop Believin’ een keer voorbijkomen dan kan het zo zijn dat ik mee ga zingen.”

Wat is jouw lievelingsplek en wat vind je daar? “Dat is tuinnummer 13/15 van de volkstuinvereniging in Leiderdorp. Het hele jaar door, maar vooral vanaf de lente tot en met de herfst, ben ik hier samen met mijn vriendin te vinden. Naast dat we hier allerlei groente en fruit verbouwen is dit ook een stukje waar ik helemaal tot rust kom.”