Videocampagnes voor Sophia Scholen

Dit jaar is Dune Pebbler benaderd door stichting Sophia Scholen om mee te denken in enkele marketingvraagstukken. Sophia Scholen is een ambitieus en innoverend onderwijsbestuur, dat zich elke dag inzet voor haar 28 scholen in de Duin- en Bollenstreek met in totaal zo’n 6.700 leerlingen en 700 betrokken medewerkers. Het maakt ons dan ook trots dat we gevraagd zijn om de diverse aangesloten scholen hun verhaal te laten vertellen middels video.

Montessorischool in Noordwijk

De schoolkeuze van ouders is vaak geografisch gebaseerd. Toch kent elke school een eigen identiteit en visie. Een identiteit die al dan niet past bij het betreffende kind en bij zijn of haar ouders. Juist het onderscheidend vermogen van de school proberen we met het ontwikkelen van de video’s helder te krijgen. Voor ouders die een schoolkeuze moeten maken én voor de aan te trekken leerkrachten. De eerste video ontwikkelden we samen met de Montessorischool in Noordwijk, bij wie de filosofie duidelijk aan de oppervlakte ligt; ‘Help mij het zelf te doen’, naar een citaat van Maria Montessori. Ouders kiezen hierbij voor een zorgvuldig opgebouwde onderwijsmethode waarbij een kind zo veel mogelijk in het eigen tempo werkt onder leiding van een ervaren montessorileerkracht. Het gebruik maken van speciaal ontworpen montessorimaterialen is hierbij essentieel, en wordt dus goed belicht in de gerealiseerde video.

Vervolgcampagne

Aankomende tijd zal ons ervaren team ook andere Sophia scholen bezoeken om hun verhaal goed te laten vertellen. We bereiden de shoots goed voor, zorgen voor professionele opnames, editen het geheel naar wens en zorgen ervoor dat de geïnterviewden op hun gemak zijn. De sfeerbeelden worden altijd geschoten met de AVG-regelgeving in achtnemend.

We bedanken Sophia Scholen voor de mooie opdracht en de Montessorischool Noordwijk in het bijzonder. Voor het prettige ontvangst, de gastvrijheid en transparantie.
Wil je meer weer weten over Sophia Scholen of over de Montessorischool? Ga dan naar www.sophiascholen.nl.

 

Geschreven door:
Ivo Vittali

Meer weten over videomarketing?

Liever socializen?